LL:s träningsverk

LL:s träningsverk

alltid bäst när jag tränar ensam

Jag bloggar om ultralöpning & klättring men framför allt om träning.

Packa

FebruariPosted by Laila Mon, February 28, 2011 20:37:16
Det finns inte mycket som är så tråkigt som att packa, men det vore ju bra om jag för en gångs skull gjorde det lite före INNAN det är dags att åka.. Men va tusan! Det kommer en dag i morgon också!

  • Comments(0)//trainingchamp.ojefelt.se/#post161

Puls

FebruariPosted by Laila Mon, February 28, 2011 12:51:38

Jag tror att det är pulsen jag inte tycker om. Ibland blir spänningen i luften så påtaglig att det nästan går att ta på den. Som i bussen på väg till starten i CCC i höstas. Att inte veta riktigt vad som väntar. Osäkerheten. Jag har undrat många gånger varför. Varför jag ska åka hemifrån? Varför jag ska tävla? Varför jag överhuvudtaget gör saker som jag inte mår bra av? I alla fall före. För det är ju innan start det är värst. Efteråt, om det går bra, eller om det har varit så kämpigt så man bara är nöjd över att slippa röra sig mer, då är ju allt fint. Men jag vill ju inte alls vara en sån som ”vill ha det gjort” utan någon som tycker det är kul under genomförande också om ni förstår hur jag menar.

Men i natt låg jag och vred och vände mig och oron tog överhand. Nervös? Jag? Redan? Bajsar björnar i skogen?

  • Comments(0)//trainingchamp.ojefelt.se/#post160

Isdans

FebruariPosted by Laila Sun, February 27, 2011 21:24:11

Det mesta kretsar runt uppladdningen för tävlingen. Speciellt träningen. Eller snarare brist på träning. Bristen på just träning ger mig definitivt mer tid för annat. Så idag har hela huset fått en rejäl städning. Det tog det mesta av dagen, men jag hann också med att baka lite långpannebröd med honung.

Sen blev det en tio kilometers runda. Med strikta order av Coach att ta det lugnt. Och det var absolut svårt att göra något annat vare sig jag ville eller inte. För det var halt. Riktigt halt. Glaserat. Det var så halt att jag kom inte ens två svängar, eller ut från området, förrän jag tog några danssteg så till och med självaste Jevgenij Plusjenko, om han hade sett mig, velat bjuda upp mig till en svängom.

Jag skulle naturligtvis ha vänt och tagit på mig mina spikey, men det typ orkade jag inte. Så det var att halka sig runt stan. Förr om åren har Borlänge kommun tagit hand om och månat om sina invånare och plogat och sandat cykelvägarna men i år verkar det som 1: De vill att vi åker bil. 2: De vill att vi ska springa, gå och cykla på bilvägarna. 3. De bryr sig inte om utifall att vi trillar och slår oss, bryter ben eller till och med slår ihjäl oss. För att stämma upp i en gammal hockeyramsa: ”Vad tycker vi om Borlänge kommun? Illa illa! Hur illa? …” Resten får ni fylla i själva. Jag nöjer mig med att skriva att det är dåligt. Bu och fy! Tummen ner för Borlänge kommun!

Jag tog mig ner på industriområdet. För lastbilarna kan väl inte behöva åka på en isbana? Och mycket riktigt gick det hur bra som helst att springa där. Men lastbilar kan vara otrevliga. Den första kom rakt emot mig och blinkade med alla lampor den hade och det var många. Jag var redan tryckt mot kanten så mycket jag kunde. Skulle jag längre in mot kanten hade det varit i det snöfyllda diket. Så jag hoppas att inte maken läser det här för jag tänkte att det dj*la puckot för väl köra över mig. Och jag trodde nästan att han skulle göra det! Nästa lastbil höll gått och väl avstånd. Typ så långt över det bara gick åt andra hållet och det ska han ha kredit för, men jisses så fort han körde. Och jag gnisslade tänder för mig själv och undrar HUR SVÅRT KAN DET VARA ATT VISA LITE HÄNSYN mot oskyddade trafikanter när man själv sitter i ett motorfordon?

När jag sen nästan var hemma så backade en bil ut mitt framför mig och stannade tvärs över vägen. Hänsyn mot en löpare? Glöm det! Det går väl alltid att springa genom snödrivorna va?

  • Comments(0)//trainingchamp.ojefelt.se/#post159

Gnälligt

FebruariPosted by Laila Sat, February 26, 2011 11:58:21

12 kilometers löpning till Ollesbodarna på toppen av berget blev lördagens träning.

Nyttan av vila är väl odiskutabel, men min kropp tyckte någonting helt annat. På väg uppför backarna så hade jag ont i fötterna, fotlederna, knäna, höften, ryggen, magen och huvudet. Glömde jag nått? Jo, en tå. Men efter 15 minuter när vi var på toppen av första stigningen så kan jag väl inte säga att det hade gått lätt, men det kändes som att backen var ganska kort och det är ett mycket positivt tecken.

Där uppe förstod jag också var fåglarna var, som vi saknat i fågelstugan vid frukost. De var i skogen och kvittrade och sjöng. För det är vår i luften. Det var ljummet och skönt löparväder.

Tråkigt att se alla nya kalhyggen. Det finns nog snart inte några träd kvar i skogen! smiley

Tråkigast var dock att vi såg en död mård. Så himla söt..

Nu väntar en dusch, lite käk och sen bär det av norrut till ”Slaget om Siljan”.

  • Comments(0)//trainingchamp.ojefelt.se/#post157

Tänk om

FebruariPosted by Laila Fri, February 25, 2011 18:56:20

Det är ingen order men väl en uppmaning. Hon ser mig rakt i ögonen när hon säger det. ”Sluta att tänka på foten och tänk på tävlingen i stället!” – Nog så lätt, funderar jag lite surmulet för mig själv. Fotdj*eln känns ju hela tiden!

Men visst har hon rätt. Det blir ju som det blir med foten hur mycket jag än tänker på den. Helt klart bättre att fokusera och förbereda mig mentalt på Loppet. ”Om du klarar tävlingen ska jag börja löpträna!” säger hon vidare. Ha! Taget. Hon ska få springa minsann!

Och jag lämnar laserbehandlingen fylld av tillförsikt, men ändå.. en viss oro.

  • Comments(0)//trainingchamp.ojefelt.se/#post156

Det ena eller det andra

FebruariPosted by Laila Fri, February 25, 2011 12:28:38

“Är det inte det ena så är det det andra”! Ja, kanske är det så. Man får sig en tankeställare ibland. Men idag när jag vaknade hade jag i alla fall en plågsam värk i vänster axel/nacke. Och det har utvecklat sig åt helt fel håll under förmiddagen. Nu strålar det ut i hela armen och ryggen så fort jag så mycket som rör fingrarna på vänster hand. Men hellre det än foten då! smiley Fast det kan ju bli jobbigt att springa med ryggsäck timme ut och timme in och det här ska hålla i sig. Jag tror således på snabb förbättring. I morgon är det säkert helt borta igen!

  • Comments(0)//trainingchamp.ojefelt.se/#post155

Utan mask

FebruariPosted by Laila Thu, February 24, 2011 20:29:15

Vissa dagar borde man stanna i sängen. Det här var en av de dagarna för min del. Enda gången jag känt mig ”på gång” var på löprundan. Det var råkallt, och jag tog dubbla superställ under vindkläderna. Och jag ångrade mig inte. Men av någon anledning stannade andningsmasken runt halsen i stället för över munnen. Det var konstigt med tanke på att det var första gången som jag sprungit utan mask på hela vintern med undantag för någon enstaka gång när det varit ganska varmt. Och nu var det riktigt kallt och näsan frös igen och frosten samlade sig i ögonfransarna. Det kändes långt ner i lungorna och jag drog in luften djupt och ventilerade lungorna ända ut i minsta alveol. Det var faktiskt skönt att få lufta ut all gammal inneluft och byta ut den mot frisk syrerik uteluft. Efteråt var jag pigg, men det varade inte länge.

Nu är jag bara trött och hängig. Inte ens Hellners och Jönssons framfart i Holmenkollen kan få mig piggare. Men hatten av för deras insatser. Imponerande!

  • Comments(0)//trainingchamp.ojefelt.se/#post154

Om en vecka ..

FebruariPosted by Laila Thu, February 24, 2011 07:50:32

Torsdag morgon. Minus 28 grader. Om sju dagar där jag vaknar kanske det kommer att vara 50 grader varmare..

  • Comments(2)//trainingchamp.ojefelt.se/#post153
Next »