LL:s träningsverk

LL:s träningsverk

alltid bäst när jag tränar ensam

Jag bloggar om ultralöpning & klättring men framför allt om träning.

Goda råd i dimman

JuliPosted by Laila Thu, July 29, 2010 18:00:52

Vi sitter på restaurangen på Jakobshorn drygt 1000 meter ovanför Davos och äter pasta och snackar med kompisar från Pajala/Västerås. Dimman har svept in mig i ett drömlikt tillstånd och jag upplever hela situationen som lätt overklig. Jag har nog inte fattat riktigt ännu vad som komma skall. Vi pratar om prestationsångest och att springa i sitt eget tempo oavsett vad andra gör. Det låter ju så lätt, så enkelt, men när det kommer till utförande har vi alla problem. Och jag tänker att "jag ska klara det!".

Tidigare under dagen har vi hämtat ut våra startnummer och letat runt efter löpardamasker åt mig vilket verkar vara omöjligt att få tag på här. Det blir nog till att springa med grus i dojan eller stanna titt som tätt och tömma skorna. Men det har man väl inte tid med?

  • Comments(0)//trainingchamp.ojefelt.se/#post68

Scalettapasset

JuliPosted by Laila Wed, July 28, 2010 18:16:09

I morse tog vi första bussen upp till Dürrboden för att få lite acklimatisering. Vi vandrade upp till Scalettapasset på 2606 meters höjd och jag kände mig pigg. Det låg en gnutta nysnö kvar där men inget alls på stigen. Få se vad som händer i natt när de lovat ihållande regn här nere i dalen. Det blåste kallt där uppe så vi blev inte kvar länge utan gick ner på andra sidan cirka 100 höjdmeter. Sen vände vi tillbaka. Från Dürrboden sprang vi de cirka 14 kilometrarna ner till stadion och målet på lördag. Jag kan bara hoppas att min resa dit blir lättare och behagligare än i dag för idag var jag riktigt trött i benen. Sprang och tänkte på tävlingen för två år sedan. Då önskade jag mig själv död (!) för att jag skulle få slippa.. :-( Och nu är man här igen?!

Scalettapasset.

På andra sidan Scalettapasset.

Precis den sortens terräng vi gillar att springa i.

På väg ner mot Dürrboden.

Väl "hemma" igen gick vi och tog varsin alldeles för stor glass med alldeles för mycket grädde. Efter två jobbiga dagar vill jag nu bara ta det lugnt fram till lördagen.

  • Comments(2)//trainingchamp.ojefelt.se/#post67

Rekognosering

JuliPosted by Laila Tue, July 27, 2010 20:14:04

Efter att ha väntat ut regnet på förmiddagen gav vi oss iväg på en tur längs banans första bit. Det blev 27,5 kilometer och jag kände mig verkligen inte pigg. Ont i huvudet och andnöd! Men det var jättefin terräng och det ska bli jättekul att se banan igen "in real life" på lördag.

Den ökända bron i Weisen.

När vi kom tillbaka badade vi bubbelpool och bastu och sedan väntade ännu en kulinarisk upplevelse.

  • Comments(0)//trainingchamp.ojefelt.se/#post66

I Davos

JuliPosted by Laila Tue, July 27, 2010 09:50:33

Efter en inte allt för lång men ganska tröttsam resa är vi nu i Davos. Hotellet är bra. Vissa saker är inte så bra men andra desto bättre. Maten har hittills varit mycket bra och utsikten från rummet och restaurangen är fantastisk. Internet servicen är mindre bra. :-( Krister mumlar nått om "Faulty Towers". ;-)

I går kväll var vi ner på byn och hälsade på lite andra svenskar som ska springa till helgen. Bland annat träffade vi oväntat på klubbkompisar från Borlänge löparklubb! Vi träffade även en gammal bekant från Finland som vi "klättrade" med förra gången vi var här i Davos, 2008, för att springa.

I morse låg det nysnö ner mot 2000 meter cirka och molnen drar fram lågt genom dalgången. Vi väntar på att regnet ska ge med sig för att sedan ta en rekognoseringstur av den första delen av banan.

  • Comments(0)//trainingchamp.ojefelt.se/#post65

Ulvsjöarna runt

JuliPosted by Laila Sat, July 24, 2010 19:49:29
Idag stod ett långpass på 50 kilometer på schemat. Det blev till knappt hälften men drygt 400 höjdmeter i alla fall. Vi sprang runt Ulvsjöarna. En väldigt fin tur på mestadels grusväg. Lagom temperatur för en gångs skull och en svalkande vind. Jag kände mig återigen riktigt seg i början, men vi startade med en lång uppförsbacke och det kan ju ha bidragit. Efter en mil eller så lättade det lite också det som vanligt.

Det som var mindre bra var att både jag och Krister fick skav av våra ryggsäckar som vi ska använda på CCC. Det har inte hänt mig förut och jag hoppas ju att det var typ tröjan som var knöcklig eller nått. Vad gör jag annars? Det börjar bli lite sent att hitta och springa in någon annan rygga.

Trots det avkortade passet var vi bägge nöjda efteråt. Men hur kan 50 kilometer bli 25?

  • Comments(0)//trainingchamp.ojefelt.se/#post63

Dragbergsgatan och pannkaka

JuliPosted by Laila Fri, July 23, 2010 12:52:35

Igår var vi uppe i Gyllbergen igen för ännu ett myrlöpningspass . Den här gången tog vi dock en liten extra krok och fick på det viset, förutom någon extra ”sluttningsmyr” att löpa över, även se förkastningssprickan ”Dragbergsgatan”. Den är cirka 400 meter lång, tio meter bred och tio meter djup. Helhäftigt alltså. Dock kan jag medge att nere i själva förkastningen blev det inte mycket springa utan snarare balanserande och hasande över tjocka rötter och stenar. Har letat efter information om hur förkastningen uppkom men hittills inte funnit något.

Kanske gick jag ut för hårt eller kanske berodde det på något helt annat, men jag orkade inte riktigt hela vägen ner till parkeringen igen. Tänkte på Bockstensmannen som de hittade i en mosse 1936. Tänk om jag skulle trilla och bli liggandes där i myren i 500-600 år. Vad skulle man kunna få fram för fakta om mig med hjälp av mina kläder, skor, halskedja, vigselring och gps? Vad skulle finnas kvar? Det är nästan en lite kittlande frågeställning! Vem är jag för de som befolkar jorden år 2560? Eller finns det ens liv kvar på vår planet då?

När vi kom hem gjorde min kära man vaniljpannkakor som han förövrigt är världsbäst på. Till det bjöd han på jordgubbssylt och glass och bordet hade han dukat med levande ljus och en röd ros! Har jag det bra eller har jag det bra?

  • Comments(0)//trainingchamp.ojefelt.se/#post62

Oväntad vila

JuliPosted by Laila Wed, July 21, 2010 21:56:18
Om måndagens kvällspass var oväntat så var kvällens inställda pass en verklig överraskning, men det är väl så att både Krister och jag behövde ta det lite lungt, inte minst för att orka med två löppass i morgon.

Körde dock riktigt hårt på morgonens styrkepass med ökade vikter på två av mina tre benövningar så jag är helt klart nöjd med dagen ändå.

Fick lite tid över på det här viset att påta runt i trädgården en stund och det var en välkommen överraskning.

  • Comments(0)//trainingchamp.ojefelt.se/#post61

Träning träning

JuliPosted by Laila Tue, July 20, 2010 22:32:38
Idag fick jag två löppass. Ett morgonpass längs Blodomloppsbanan. Det gick segt speciellt på slutet då Krister försökte “smygöka” farten, men mina ben låter sig inte luras så lätt.
Kvällspasset blev ett backpass runt Bjusan och upp på Muskboberget. I första långa backen tänkte jag mest på att det var så tungt och gick så sakta att jag skulle behövde gå, men i sista branta backen bestämde jag mig för att jag inte skulle gå. Det fick gå hur långsamt som helst bara jag fortsatte att springa. Och det gjorde jag. Allt sitter i huvudet!


Vi är inne i en extremt tung träningsperiod. Det ska kännas och det gör det! Speciellt i benen. Men kanske att det märks på fler vis. Jag fryser mitt i värmen och jag känner mig hungrig mest hela tiden fast jag äter så mycket jag bara kan. Ja, förutom att jag är trött och matt.

På ett vis längtar jag desperat efter en vilodag men på ett annat vis längtar jag redan till nästa träningspass. Speciellt nästa löppass.

På toppen av Muskboberget.

  • Comments(1)//trainingchamp.ojefelt.se/#post60
Next »