LL:s träningsverk

LL:s träningsverk

alltid bäst när jag tränar ensam

Jag bloggar om ultralöpning & klättring men framför allt om träning.

Ännu en dag på jobbet

2010Posted by Laila Wed, March 31, 2010 21:27:46

Jag höll på att smälla av då jag kom in i gymmet idag och det var sju personer till där inne! Men jag hade tur för fem av dom droppade av direkt. Ser jag så farlig ut?

Körde på rätt bra i 50 minuter och kände mig mer än nöjd efteråt. Men hur tråkigt får det vara med träning? Försökte få det lite roligare genom att köra lite "cindy"cirklar á lá Rickard och det blev ju en viss utmaning och lite roligare får jag väl erkänna.

Inför morgondagens löppass har Krister redan förvarnat mig om att det blir fartökningsträning. Gruvar mig lite med tanke på hur jobbigt det var i går och eftersom jag inbillar mig att det berodde på styrketräningen dagen innan och jag har kört samma idag så är det läge för att det blir tungt i morgon också. Det blir bra träning med andra ord!

  • Comments(0)//trainingchamp.ojefelt.se/#post2

Försök med liten Laila

2010Posted by Laila Wed, March 31, 2010 12:46:19

Det är konstigt ibland hur det är. Jag längtade intensivt hela tisdagseftermiddagen på att få ge mig ut och springa. Det var halvmarabanan som stod på schema. En runda som jag verkligen gillar trots asfalten. Men när vi väl kom hem och skulle ta på oss träningskläderna och sticka ut så kände jag energin och glädjen liksom rinna av mig. Och när vi tryckte igång våra gps: er och kom igång lite lätt nerför gatan hemmavid så var kroppen inte alls med. Träningsvärken bet i många av kroppens muskler och huvudet hängde. Och bredvid mig knorrade Krister också lite lätt. Jag försökte att stänga av huvudet och koncentrera mig på vägen framåt. Det kändes som att jag inte skulle orka, men jag tänkte på att jag sprungit mycket längre mycket fortare och att det bara är att ta ett steg i taget. ”Keep moving. Sooner or later you hit target!”

Att springa motsols på halvmarabanan är lätt. Det är så gott som nerför hela vägen. Att springa medsols är naturligtvis då tvärtom. Det är så gott som uppför hela vägen. Hur är det möjligt? Det är det förstås inte eftersom det är en rundbana med start och mål hemma på garageuppfarten, men det är den känslan jag har. Så hädanefter ska jag alltså bara springa medsols!

Drygt fem kilometer kvar hem frågade Krister hur det gick. Jag försökte tänka positivt och insåg att har jag kommit så här långt så skulle jag naturligtvis orka hela vägen hem också. Svarade så hurtigt jag kunde att det gick bra och då berättade han att han tänkt om och att vi nu skulle köra fartökning i fem kilometer. Ja, vad säger man? Ärlighet varar längst eller? Är huvudet dumt får kroppen lida? Men vad tusan? Det gick det med även om jag blev rejält trött. Och när jag kom hem så stupade jag bildligt talat i soffan. Men Krister tog hand om mig och fixade mat åt oss när jag tittade på Mästarnas mästare. Och även om jag var trött och slut och eländig i största allmänhet så klarade jag passet. Jag har en himla tur som har Krister som puschar mig till träning som jag annars inte skulle genomföra! Och nu ser jag fram emot nästa tvåmils pass med tillförsikt. Jag vet ju att jag orkar.

  • Comments(0)//trainingchamp.ojefelt.se/#post1

Träningsvärk

2010Posted by Laila Tue, March 30, 2010 15:02:32

Måndagens pass i norra portens gym var inte speciellt lockande, men jag hade inga problem att ta mig dit. Det var mer som en dag på jobbet som skulle genomlidas.

Blev irriterad på en "styrkelyftare" som letat sig dit till vårat lite mer hemliga träningsställe. Han satt och vilade mellan sina kortkörningar. I ärlighetensnamn ska jag säga att han aldrig var i vägen för mig, men just vibbarna jag får när någon bara sitter och "ockuperar" en maskin känns lätt förargligt. Jag var störd och lite småstressad över tanken på att han skulle komma och invadera "mina" maskiner så att jag skulle behöva ändra på mitt innötta schema. Gissa om jag blev förvånad när han satte sig i bencurl maskinen, upptäckte att inställningarna var helt fel för honom och vänder sig om och frågar om jag är klar där så att han ska slippa förstöra för mig! Jag blev lite skamsen då! Men bara lite. :-)

Sen körde jag armhävningar för första gången på mycket länge. Efteråt var jag så slut så jag trodde att jag skulle svimma i duschen. Och att få upp händerna och tvätta håret var på gränsen till ogörbart. Snacka om välbehövlig träning.

Och dagen efter värker det i axlar, bröstmuskler och rygg. Ser redan fram mot nästa styrkepass.

  • Comments(0)//trainingchamp.ojefelt.se/#post0